Wandelsportvereniging de Zeemansloop

30 jaar geleden is er door een paar enthousiasten leden van de AVOM (Algemene Vereniging voor Oud- en actief dienend personeel van de Koninklijke Marine) het AVOM Wandelpeloton opgericht. De reden was om gezamenlijk wekelijkse wandelingen en o.a. de Vierdaagse van Nijmegen te lopen om zo de kameraadschap te bevorderen.
Deze groep is in 2000 begonnen met het organiseren van de Zeemansloop, die plaats vond in Scheveningen, eerst vanuit museumschip Hr.Ms. Mercuur, later vanuit de kantine van de Visafslag en vanaf 2018 is de start locatie Houtrust Squash te Den Haag/Scheveningen.
Op 7 december 2016 zijn wij een vereniging geworden met de naam wsv “ de Zeemansloop.”
Bijna wekelijks gaat een grote groep wandelaars op pad om ergens in het land te wandelen, deze wandelingen hebben wij weergegeven in ons wandelschema.

Hoogtepunten van onze wandelsportvereniging zijn:

  • Wekelijks worden op woensdagochtend in Zoetermeer onder de naam Woudlopers een wandeling van 5km of 10km wordt georganiseerd (zie bij WOUDLOPERS).
  • Jaarlijks organiseren wij omstreeks de 3e zaterdag in april onze eigen Zeemansloop vanuit Den Haag
  • Door enkele leden worden diverse 4 daagse tochten gewandeld, o.a. 
    4- Daagse van Nijmegen, 4-Daagse van Apeldoorn, 4-Daagse van Doetinchem, 4- Daagse van Diever en er worden ook buitenlandse wandelevenementen bezocht.
  • Jaarlijks organiseert het bestuur op de 2e zaterdag van oktober een bestuurstocht ergens in het land, dit wordt erg gewaardeerd door onze leden.
  • Onze jaarvergadering  op de 2e zaterdag van februari gevolgd door een kleine wandeling.

Op deze website kunt u meer informatie vinden over onze wandelsportvereniging

Tijdens onze jaarlijkse Zeemansloop doen bieden wij rustpunten aan met goede rustgelegenheden die wij van harte aanbevelen,
Eten en Drinken “Pompke”, “HRC”, “boerderij Meyendel”,
“Paviljoen de Klip” en paviljoen “Onder de Watertoren”