In memoriam Jim Bouwer

Soerabaja 23 januari 1941 Zoetermeer, 6 december 2017

In Soerabaja geboren maar net zo Hollands als wij allemaal.

Marineman, matroos-konstabel en blijvend verknocht aan de Koninklijke Marine.
Dat straalt de kaart ook uit. Jim diende o.a. op de Van Amstel. Dat bleek ook wel toen hij zich na zijn loopbaan in de burgermaatschappij liet inlijven bij de bemanning van de Mercuur, het Museumschip dat lang in de haven van Scheveningen heeft gelegen. Daar was hij vaak te vinden.

Ook was hij sinds 1990 lid van de AVOM algemene vereniging van Oud Marine Personeel alhoewel hij in de afdeling Zuid Holland de laatste jaren niet vond wat vroeger gewoon was nl. betrokkenheid en kameraadschap. Bij de Marine was dat heel normaal samen met je maten optrekken en elkaar bijstaan en hulpvaardig zijn. Zo was Jim altijd

Gelukkig heeft hij dat wel gevonden bij de PAM (Post Actieve Marinevereniging).

Jim was ook wandelaar en lid van het  Wandelpeloton van de Algemene Vereniging  van Oud Marine Personeel en sinds de oprichting lid van onze wandelsportvereniging de Zeemansloop.

In het Wandelpeloton en de wandelsportvereniging de Zeemansloop was Jim sociaal en meelevend voor iedereen, een uitgestoken hand met de hulp die men van een medelid mag verwachten.

Jarenlang was hij verkeersregelaar bij ons jaarlijkse wandelevenement de Zeemansloop, eerst vanaf het Museumschip de Mercuur en later vanuit Visafslag. De eerste jaren deed hij dat samen met Leen Konings en de laatste jaren bij toerbeurt met een van ons.

Met dwingende ogen werden de wandelaars op een zeer professioneel wijze en met gezag naar de juiste parkeerplaatsen gestuurd. Dat kwam ook naar voren met de pluim die wij elk jaar kregen van de wijkagenten van de politie van Den Haag.

Hij genoot van de Nijmeegse vierdaagse samen met onze vriend Leen, die helaas inmiddels is overleden. Samen moesten ze af en toe echt doorzetten want het ging niet altijd zo makkelijk en toch werd de vierdaagse volbracht, Marine doorzettingsvermogen heet dat en dat had hij.

Hij heeft het even moeilijk gehad maar de laatste tijd ging het steeds beter. Had er veel plezier in om voor onze wandelsportvereniging, als lid van het bestuur, de communicatie naar de leden te verzorgen, o.a. 
 – het opzetten van de digitale nieuwsbrief die naar de leden werd verstuurd,
 – het opzetten van een facebook pagina voor leden en donateurs van de wandelsportvereniging de Zeemansloop
 – het bijhouden van de verjaardagen zodat de leden/donateurs dan een E-kaart zouden krijgen,

Helaas heeft dit allemaal niet lang mogen duren, maar Jimmy jouw voorwerk willen wij graag voortzetten.

Wij zullen hem missen in onze huidige wandelsportvereniging de Zeemansloop,  wat de voortzetting is de van het Wandelpeloton.

Jim mede namens je medeleden bedankt voor alles wat je voor ons hebt betekend en gedaan. Wij wensen je een goede vaart naar je eindbestemming.

Bye