Woudlopers

Iedere woensdagochtend gaan de Woudlopers met elkaar op pad. Inmiddels doen zij dit al 26 jaar met veel plezier. De wandelingen die zij maken zijn 5 tot 10 kilometer lang vanuit wijkgebouw ’t Span in de wijk Noordhove in Zoetermeer. Veelal ouderen, maar jong van geest, die na afloop van de wandeltocht onder het genot van een kop koffie, thee of glaasje limonade met wat lekkers nog gezellig napraten.

Om de afwisseling in de wandelingen te houden zijn er vele routes op schrift gesteld. Deze routes zijn in en om Zoetermeer, maar ook de buitengebieden zoals het Bentwoud. De kerkpaden tussen Benthuizen en Zoeterwoude Zuidbuurt en de dijk om de Meerpolder tot de grens van Stompwijk zijn niet vergeten om in deze routes mee te nemen.

Vanuit het wijkcentrum kan gekozen worden om de tocht individueel of samen met anderen te wandelen.

Vrijwilligers van de Wijkvereninging Noordhove ’68 zorgen ervoor dat deze tocht al jaren kan plaatsvinden. Veel van deze vrijwilligers doen dit al vanaf de start van deze wandelactiviteit. Inmiddels 26 jaar geleden.

Van de deelnemers wordt een bijdrage verwacht van € 2,00, te storten in een busje met gleuf op de balie van de bar.
Er zijn wandelboekjes verkrijgbaar en er is een organisatie- en datumstempel. Ook is er elke week een plaatje met foto van een op de route voorkomend gebouw of andere bezienswaardigheid.
De deelnemersbijdrage wordt gebruikt voor betaling van de zaalhuur en het verzorgen van de routebeschrijvingen.

Het aantal deelnemers is wisselend tussen 15 en 30, veelal ouderen.

Zo nu en dan trakteert de organisatie de deelnemers op koffie/thee/frisdrank en een koek.