Als u zich wilt voorbereiden, klik hier voor een trainingsschema

19e Zeemansloop – 23 april 2022 – Den Haag/Scheveningen

Vanuit startlocatie Houtrust Squash aan de Laan van Poot in Den Haag (met voldoende gratis parkeergelegenheid) organiseert WSV de Zeemansloop in 2022 de 19e Zeemansloop.
Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. En ook Nordic Walkers zijn van harte welkom.

U kunt op 2 manieren inschrijven,
1. voorinschrijven via de KWbN (zie tab inschrijven onderaan deze pagina)
2. fysiek bij de startlocatie Squash Houtrust

De routes van de Zeemansloop worden in  2022 gevoerd langs vijf bijzondere herdenkingspunten: het Indië-monument, het Monument op de Waalsdorpervlakte, het Oranjehotel (gevangenis) in Scheveningen, de gedenkplaat van de Engelandvaarders op de Boulevard en het monument voor de Franse mariniers/commando’s in Wassenaar.

Wij hebben 6 routes uitgezet, t.w. 5km, 10km, 15km, 20km, 30km en 40km; de 5km-route is ook geschikt voor mensen die een rolstoel, rollator of scootmobiel gebruiken.

De 20/30/40km-deelnemers lopen langs het Herdenkingsmonument op de Waalsdorpervlakte naar de rust– en stempelpost bij Boerderij Meyendel.

De 30km en 40km lopen door de duinen naar de zuidpunt van de Ganzenhoek, vanwaar de 30km naar een rust bij een paviljoen of kiosk op de Wassenaarse Slag gaat. De 40km-lopers maken een lus en komen via de Pan van Persijn (Panbos) en de duinen tussen Katwijk en Wassenaar ook naar de Wassenaarse Slag, waar ook zij bij een paviljoen of kiosk kunnen rusten.

Onder de Watertoren

Vanaf de Wassenaarse Slag gaat de route voor 30 en 40km-wandelaars een vrij lang stuk over het strand, waarna ze door de duinen bij ons rustpunt “Onder de Watertoren” en langs de Watertoren via het Oranjehotel naar de Pier/Boulevard gaan.
Op de boulevard staat het beeld van het Vissersvrouwtje dat uitziet over de zee. Op de sokkel van dat beeld is het volgende gedicht te lezen:

       De zee, die steeds weer nam
       Zal eenmaal wedergeven
       Allen die zijn gebleven
       Aan hem die eerst ontkwam
       De heer van wind en water
        Aan Christus triomfater.

Alle deelnemers lopen langs de Tweede Binnenhaven voordat ze terug gaan naar het beginpunt bij Houtrust Squash.

Shantykoor

Net als in voorgaande jaren wacht een Shantykoor de deelnemers bij de finish op met gezellige muziek en zang. Tot circa 16:30 uur zodat ook de 30/40 km-lopers daarvan kunnen genieten.

U kunt op 2 manieren inschrijven,
1. voorinschrijven via de KWbN (zie tab inschrijven),
2. fysiek bij de startlocatie Squash Houtrust

Inschrijven (vanaf 23 maart 2022)