Het ontstaan van de Zeemansloop.

2001   2 leden van het AVOM Wandelpeloton zijn begonnen met het organiseren van de 1e Zeemansloop, door de toen heersende Mond en Klauwzeer is afgelast.

2002   de 1e Zeemansloop met de afstanden 5 km, 15 km, 25 km en 40 km is een feit.
             Als beloning was er zeemannetje en elk jaar hierop kwam hieronder:
             Kwartiermeester, Bootsman, Schipper en/of Opperschipper. 

2007   vanaf de 6e Zeemansloop werden de afstanden 5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 30km en 40 km.
             Als beloning was er zeemannetje en elk jaar hierop kwam hieronder:
             Hr. Ms. Karel Doorman, Hr. Ms. Van Amstel, Hr. Ms. De Zeven Provinciën, Hr. Ms. Maassluis Zr. Ms. De Witt, Zr. Ms. Potvis,
             Zr. Ms. De Ruyter, Zr. Ms. Van Speijk, Zr. Ms. Willemstad, Zr. Ms. Holland

2018   vanaf de 17de Zeemansloop starten wij vanaf een nieuwe locatie: Houtrust Squash

Vanaf 2001 is men ook gestart met het organiseren van wandelingen op zaterdagen.
Door Joop Bekker en Leen Konings werd een wandelkalender gemaakt het 1e halve jaar tot aan de 4-daagse van Nijmegen en het 2e halve jaar.
Zo werden vele tochten bezocht o.a. Airbornemars in Oosterbeek, Falcontocht,  Pegasustocht in Ede, 4-Daagse van Apeldoorn, enkele leden 2-Daagse van Amersfoort en diverse RS 80 tochten. Het doel van dit alles was gezelligheid en goed geoefend de 4-Daagse van Nijmegen lopen.

Onder de knop Wandelschema kunt u zien waar leden van onze vereniging dit jaar nog willen wandelen.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan onze Zeemansloop vanuit |Den Haag/Scheveningen, lidmaatschap aan onze vereniging is niet verplicht, maar indien u geïnteresseerd bent schroom dan niet om het lidmaatschapsformulier in te vullen en op te sturen.
Voor vragen en opmerkingen kunt u ook gebruik maken van ons contactformulier.

 

Veilig Wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars en anderen weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen.
Wij vragen je tijden onze wandelevenement, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op route die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.
Huisdieren mogen alleen aangelijnd meewandelen. Daarnaast wordt iedereen gevraagd respectvol om te gaan met de natuur (gooi afval in de vuilnisbakken) en met je medewandelaars.