21e  Zeemansloop 20 april 2024

Voor 2024 hebben wij waardevolle aanpassingen gemaakt, vanuit onze startlocatie  Houtrust Squash zullen alle afstanden langs het afwateringskanaal  door een rustige straat naar het Scheveningse Bos en langs Madurodam gaan.

De 10 km rechtdoor en  gaat via de gevangenis van Scheveningen,  https://www.oranjehotel.org/, bekend als het  “Oranjehotel” hier verbleven veel verzetsstrijders tijdens de 2e Wereldoorlog, naar de boulevard van Scheveningen.
Het museum is open en met een museumjaarkaart gratis te bezoeken.

De overige afstanden gaan richting de rust bij “Haagsche Rugby Club”
Na deze rust zullen de wandelaars hun route vervolgen over de Waalsdorpervlakte  langs het monument met haar imposante  Bourbonklok,  https://denhaag.com/nl/waalsdorpervlakte,   bekend van de dodenherdenking van 4 mei, naar boerderij Meyendel waar u kunt genieten van overheerlijke pannenkoeken, https://www.meyendel.nl/. Na deze rust gaat  de 20 km door de duinen naar Scheveningen en de 30 en 40 km gaat door de duinen richting Wassenaarse Slag. Hier maakt de 40km nog een lus.

“De routes zijn van een duidelijke markering voorzien. In het door Dunea beheerde duingebied maken we gebruik van de daar al aanwezige rood-op-geel markering van het Zuid-Hollands wandelnetwerk. Op de foto één van de wandelknooppunten op de 40km-route. Waar de markering wisselt wordt dit met een bord aangegeven”


Als u door de duinen loopt over de grindpaden zullen de vogels u verwelkomen met vrolijk getjilpt.
Bij de Wassenaarse Slag kunnen  de wandelaars hun route vervolgen via een Duinroute, een korte Strandroute of een lange Strandroute. richting Scheveningen.

Bij paviljoen “Onder de Watertoren”,  https://onderdewatertoren.nl/,   komen alle afstanden bijeen om daarna via de duinen naar de boulevard van Scheveningen te lopen op de boulevard komt de 5 en de 10 km weer op de route gaan alle afstanden via het Vissersvrouwtjes langs de  2e Binnenhaven en de oude kern van het dorp Scheveningen terug langs het afwateringskanaal om te eindigen bij de finish locatie Houtrust Squash ,https://www.houtrust.nl/,  waar u verwelkomt wordt met zang en muziek door het Shantykoor “de Zeekanters”

Tochtregelement

U kunt op 2 manieren inschrijven,
1. voorinschrijven via de KWbN (of scan QR code),

2. fysiek bij de startlocatie Squash Houtrust