Zeemansloop 2017 – Jan Hopster

Zeemansloop 2017 – Jan Hopster

Al vroeg meldden de lange afstandslopers zich aan de start en dat waren de 40-ers en de 30-ers. De start crew was nog nauwelijks voorbereid om half zeven. Na de vroege regen bleef het droog en werd het warmer. Een heuse drukte ontstond omstreeks 08.00 uur toen zich ook de 20-km lopers en 15 km aan de start kwamen.

Goed te verwerken voor de startdames en daarna werd het een rustige aanmeldtempo waarbij tegen elven er nog aanmeldingen waren voor de 10 en enigen voor de 5 km.

Het totale aantal deelnemers was bevredigend en De Zeemansloop als vereniging heeft haar bestaansrecht bewezen.

Het Shanty koor “de Zeekanters” uit Noordwijk zorgde voor een passende ontvangstsfeer wat door de lopers zeer op prijs wordt gesteld. Velen bleven hangen tot na vieren toen het koor vertrok.

Algemene reacties van de lopers was dat het goed georganiseerd en zeer goed gepeild was en vertelde een van de loopsters: “Allervriendelijkste en behulpzame mensen en mooie routes”.

Het volgend jaar zal de start plaatsvinden vanuit een andere locatie namelijk het Squashcentrum Houtrust omdat de Visafslag een organisatorische wijziging ondergaat en in 2018/2019 een begin wordt gemaakt met een grandioze verbouwing en wijziging van de infrastructuur aldaar. De route blijft lopen van de haven van Scheveningen.